U Mješovitoj srednjoj školi iz Bihaća obilježen Dan sigurnijeg interneta 2019.

Danas je u Mješovitoj srednjoj školi iz Bihaća obilježen Dan sigurnijeg interneta 2019. Profesorica Tamara Malkoč sa učenicima je razgovarala o pozitivnim i negativnim stranama interneta. Posebno je naglašena upravo negativna strana interneta i opasnosti koje online vrebaju sviju, a posebno mlade.

Učenici su potvrdili da mnogo vremena provode na internetu, posebno na različitim društvenim mrežama i da ne razmišljaju previše o nasilju na internetu i mogućnosti zloupotrebe njihovih ličnih podataka.

Profesorica je učenicima putem različitih edukativnih filmova pokušala približiti različite opasnosti koje dolaze sa interneta, ali i osvijestiti učenike da malo više pripaze na svoje privatne podatke i sigurnost.  Cilj današnje aktivnosti bila je upravo prevencija zloupotrebe djece u digitalnom okruženju, učenici su imali priliku da se kroz prezentacije upoznaju sa nasiljem na internetu, zaštitom djece na internetu i sa sigurnosti korištenja interneta.

Za sami kraj današnje aktivnosti učenici su dobili nekoliko savjeta za sigurnije korištenje interneta, kroz kviz testirali svoje znanje o zaštiti na internetu i upoznali se sa web stranicom www.sigurnodijete.ba koja je kreirana s ciljem podizanja svijesti o online zlostavljanju djece.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.