JU OŠ „BRČANSKA MALTA“ TUZLA 16 DANA AKTIVIZIMA MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

*Aktivnost se realizira u okviru Etos inicijative TPO fondacije iz Sarajeva.

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u prostorijama osnovne škole „Brčanska Malta“ u Tuzli, ovaj dan simbolično je obilježen predavanjem i interaktivnom radionicom.

Aktivnost je realizovana uz edukativni film za djecu, u okviru Razrednog vijeća trećih razreda. U realizaciji prve faze ovog projekta aktivnosti su vodile učiteljica Zerina Dedajić i nastavnica Munevera Rahmanović Hrbat, uz suradnju razrednica učenika trećih razreda, Mušanović Amine i Gazdić Rusmire.

Učenici su istaknuli da je edukativni film ostavio veliki dojam na njih, te su nakon toga aktivno učestvovali u radu, dajući prijedloge za pomoć osobama u potrebi.

Usvojeno znanje i prijedloge za pomoć su predočili i pedagogici škole, Saneli Hadžimehmedović, koja se takođe priključila u realizaciji date teme.

Slijede dalje aktivnosti kroz koje će učenici obilježiti međunarodni dan, najprije kroz literarne radove u kojima će napisati svoje impresije, potom likovne radove i diskusiju putem Zoom platforme u kojoj će učestvovati učenici sa svojim roditeljima, te realizatorima projekta.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.