Već danas! podcast: Prvi PRAVI omladinski podcast u BiH – Gledaj, slušaj, uključi se… Već danas!

Devetneasta epizoda Već danas! podcasta o dobrobitima tjelovježbe

Pretposljednja epizoda Već danas! podcasta posvećena je tjelovježbi i koliko je zapravo neophodna za cjelokupno zdravlje pojedinca. Profesionalni sportista i trener Radoš Čabar sagovornik je devetneaste epizode tokom koje dijeli svoja znanja o treningu i pojedinostima koje dovode do boljih rezultata.

„Kao prvo važno je postaviti sebi ciljeve, ali manje ciljeve. Nakon što se manji ciljevi ostvare, polako ciljeve povećavati. Tako se tijelu daje bazična priprema.“ – izjavio je Radoš Čabar profesionalni sportista i trener.

Bazične pripreme tiču se treniranja sa snagom i tu je potrebno pristupiti treningu od nule.

„Krenuti od minimuma, sa najmanjim mogućim opterećenjem, te se potom treba povećavati opterećenje. Najpametnije je, da ne bi došlo do povreda da se krene od nule, od minimalnog opterećenja.“ – dodao je Radoš Čabar profesionalni sportista i trener.

Muskarci i žene mogu jednako da treniraju sa opterećenjem, i svi imaju iste benefite, a sportom bi se trebalo baviti od malih nogu, ukoliko je to moguće, samo su neki od Radoševih savjeta. Kada je rijeć o suplementima Radoš insistira na one, reklo bi se, uobičajene a ustvari najvažnije – komplekse vitamina i minerala.

„Suplemenata ima mnogo na tržištu i uvijek preporučujem da se koriste oni najophodniji kao što su Vitamin D, Vitamin D3, Zink. Uz to ukoliko sportista ili rekreativac želi da doda kreatin i protein u prahu, to svakako može biti plus.“ – izjavio je Radoš Čabar profesionalni sportista i trener.

Tinejdžerima Radoš preporučuje trening jer se u tinejdžerskim godinama tijelo razvija, ubrzano se mijenja te je za što uspješniji i zdraviji razvoj tjelovježćba itekako neophodna. Trening bi se trebao posmatrati kao stepenice, za bolji ali sigurniji rezultate ne bi trebalo preskakati niti jedne stepenice.

Zainteresovana omladina Već danas! podcast može pratiti putem Youtube-a, Instagram i Facebook profila pod nazivom Podcast „Već danas“.

Medijski partneri Već danas podcasta su portal InfoBirač, Udruženje Prijatelji Srebrenice, Free Radio Prijedor, RSG grupacija i FACE TV.

Već danas podcast se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.