Tematska konferencija „Politika bez nasilja, za društvo bez nasilja”

U okviru projekta „Žene na izborima u BiH”, koji finansira Švedska, a provodi UNDP u saradnji s UN Women, organiziramo Tematsku konferenciju pod nazivom „Politika bez nasilja, za društvo bez nasilja”, koja će se održati 29. novembra 2021. godine od 10:00 do 15:00 sati.

Konferencija će okupiti partnere Projekta “Žene na izborima u BiH” i predstavnike/ce organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija, u raspravi o glavnim izazovima koji se odnose na pravo žena na učestvovanje u javnom i političkom životu bez nasilja.Cilj konferencije je (1) istražiti obrasce i iskustva online uznemiravanja, moguće mehanizme reagiranja, i šta je moguće uraditi kako bi se ublažili učinci takvih napora, (2) istražiti dinamiku, izvore i oblike nasilja nad ženama na izborima (VAWE), kao i učinkovite mjere u prevenciji i adresiranju ovog oblika nasilja u kontekstu BiH i nadolazećih Opštih izbora 2022., te (3) ponuditi zaključke i preporuke o zaštiti prava žena na učestvovanje u javnom i političkom životu bez nasilja.

Pozivamo vas da pratite konferenciju putem naše Facebook stranice ili putem Zoom aplikacije (registracijski link za Zoom je ovdje ➡️https://bit.ly/3l53odq)

FB event

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.