Šesti okrugli stol u povodu proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila bit će održan u Mostaru u četvrtak, 22. 7. 2021. u 19 sati

Udruga „Centar za mirovno obrazovanje“ poziva Vas na posljednji od šest okruglih stolova u povodu proslave 800. obljetnice susreta sv. Franje Asiškog i sultana Malika al-Kamila, pod zajedničkim nazivom „Drama gostoprimstva“. U suradnji s Franjevačkim samostanom Tuzla, „Centar za mirovno obrazovanje“ će šesti okrugli stol organizirati u četvrtak, 22. srpnja/jula 2021. godine u 19 sati u Umjetničkoj galeriji „Kristian Kreković“ (Franjevačka br. 26) u Tuzli. Voditelj ovog okruglog stola bit će Zdravko Kujundžija, a izlagači Rusmir Šadić, fra Franjo Ninić, Izet Numanović i Alen Kristić.


Naša je nakana iz različitih perspektiva (povijesne, teološke, sociološke, politološke, religiološke…) osvijetliti vjerojatno najčudesniji trenutak u nerijetko dramatičnoj povijesti susretanja i suživota kršćanstva i islama, jer smatramo da taj susret i danas predstavlja baštinu ili, ako hoćete, proročki izazov koji nas obvezuje ne samo na temeljito nov način življenja kršćanskog i islamskog nauka, a time nužno i vjerodostojnije oblikovanje kršćansko-islamskog suživota, nego i na prijeko potrebno osmišljavanje i izgradnju humanije ljudske civilizacije – svih njezinih temeljnih vrijednosti i struktura.

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom događaju i prezentirate ga široj javnosti, poštujući epidemiološke mjere, naredbe i preporuke.

U uvjerenju da ćete pronaći programski interes i ovom događaju posvetiti pažnju, očekujemo dolazak Vaše medijske ekipe. Molimo Vas da, zbog poštivanja epidemioloških mjera, naredbi i preporuka, odnosno ograničenog broja osoba koje istovremeno borave u prostoru, dostavite ime i prezime novinara i snimatelja koji će prisustvovati okruglom stolu na mail: zdravko@cmo.ba ili na 061/102-364.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.