Seminar: Kako raditi sa kolegom koji je potpuno drugačiji od mene?

Sličan se sličnome raduje.

Često ovu rečenicu srećemo u svakodnevnom razgovoru. Uglavnom za prijatelje biramo ljude koji su nam slični po temperamentu, s njima lako ostvarujemo komunikaciju  i rijetko ulazimo u konflikt. Imamo osjećaj kao da smo na istoj talasnoj dužini. Dobra vijest je da možemo birati osobe sa kojima želimo da provodimo svoje slobodno vrijeme. Međutim, u poslu rijetko možemo birati kolege sa kojima je potrebno da blisko sarađujemo i postižemo efikasne rezultate.  

Šta se dešava onda kada je kolega potpuno drugačiji od vas?

PCM metodologija prepoznaje 6 tipova u ličnosti koji se međusobno razlikuju prema svojim dominantnim karakteristikama ličnosti, unutrašnjim potrebama, motivatorima i razlozima iz kojih ulaze u stanje stresa. Izazov za svakog od nas je da se najprije upoznamo sa svojom karakterističnom kombinacijom 6 tipova u ličnosti, takozvanom zgradom ličnosti, a zatim prihvatimo kolegu koji ima potpuno drugačiju zgradu ličnosti od nas.

Kako? Prepoznavanjem psiholoških potreba različitih tipova ličnosti.

Thinker – priznanje rada i vremenska struktura

Thinker je izuzetan u organizovanju aktivnosti i detaljnom planiranju. S obzirom da rado preuzima odgovornost, dobrodošao je kako u ličnim, tako i u profesionalnim odnosima. Kada sa drugima dijeli svoje ideje, to čini potkrepljujući sve aspekte činjenicama i logički strukturisano. Strukturisan pristup radu i priznanje njegove ekspertize su ono što je njemu najznačajnije.

Persister – priznanje rada i poštovanje uvjerenja i stavova

Persister je osoba koja posmatra i procjenjuje svijet kroz svoje stavove, mišljenja i vrijednosti. Karakterišu ga čvrsti moralni i etički standardi i izuzetno je pronicljiva osoba. U komunikaciji sa drugima Persister je veoma zainteresovan da predstavi svoje mišljenje i čuje tuđe. Pored toga, veoma je posvećen svom ličnom i profesionalnom razvoju.

Harmoniser – poštovanje ličnosti i čulne potrebe

Harmoniser je prijatna, saosjećajna osoba koja svijet oko sebe posmatra kroz emocije. Kad osobe sa kojima stupa u kontakt uviđaju važnost njegovih osjećanja, Harmoniser to cijeni i poštuje. U odnose unosi empatiju i harmoniju i potrebno mu je da se osjeća prijatno, da ga ljudi prihvate kao osobu i pokažu da im je stalo do njega.

Rebel – potreba za zabavnim kontaktom

Rebel je kreativac koji pronalazi rješenje tamo gdje ih drugi ne vide. Spontan je, razigran i sposoban da unese zabavu čak i u najmonotonije zadatke. Pored toga, karakteriše ga spontanost i reagovanje po principu “Sviđa mi se / ne sviđa mi se”. Druge osobe u njemu vide veliki izvor pozitivne energije i zabave, pa je zato rado pozivan na brojna okupljanja.

Promoter – potreba za dinamikom

Promoter već pri prvom kontaktu odaje utisak šarmantne, dopadljive osobe. Izrazito je snalažljiv i za njega se može reći da pronalazi izlaz u svakoj situaciji. U svemu što radi njemu je neophodna dinamika i  važno mu je da se u svakom trenutku osjeća živim. Promoter je osoba koja komunicira direktno i u razgovoru voli odmah da pređe na poentu.

Imaginer – potreba za samoćom

Imaginer je introspektivna i maštovita osoba. Često razmišlja o sebi, životu i svim mogućim scenarijima i varijantama različitih događaja. Zbog toga mu je često potrebno da ostane sam. Kada razgovara sa ljudima, on ne daje mnogo činjenica, već češće iznosti svoju analizu brojnih hipoteza i opcija, prije nego li dođe do zaključka.

Sve o PCM metodologiji, tipovima u ličnosti, primjeni u komunikaciji, menadžmentu i upravljanju stresom saznaćete na otvorenom treningu “DISCOVER PCM” koji će se održati 29. i 30. jula u prostorijama  Atria Group BH (ul. Brace Potkonjaka 4).

Link za više informacija: http://atria.ba/otvoreni-trening-discover-pcm-banja-luka-29-i-30-jul/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.