Sarajevo, Bihac i Tuzla: Digitalnom transformacijom do boljih prilika za zapošljavanje!

U narednih 18 mjeseci 90 nezaposlenih žena s područja Sarajeva, Bihaća i Tuzle dobit će priliku da steknu vještine potrebne za zapošljavanje u digitalnoj ekonomiji kroz projekt Skills4Digital koji realizira Centar za edukaciju i istraživanje Nahla. Ovaj projekt, pored podučavanja nezaposlenih žena naprednim digitalnim vještinama, obuhvata i obuku za 15 mikrobiznisa u oblasti e-commercea i unapređenja brenda. 

Napredne digitalne vještine nezaposlenim ženama otvaraju mogućnosti pristupa dobro plaćenim poslovima za kojima postoji velika potražnja u evropskoj digitalnoj ekonomiji. Ovi poslovi također povećavaju produktivnost, zaradu i finansijsku nezavisnost žena te im pomažu u prevladavanju ograničenja mobilnosti i u borbi protiv restriktivnih rodnih normi.

Projekt Skills4Digital sastoji se iz tri komponente:

  1. Realizacija dvije obuke iz oblasti naprednih digitalnih vještina: Obuke za community menadžericu  i Obuke “Vizuelne komunikacije” za 90 nezaposlenih žena u Sarajevu, Tuzli i Bihaću.
  2. Realizacija obuke za 15 poduzetnika/ca iz cijele BiH.
  3. Mentoring program za polaznice obuka i njihovo povezivanje s poduzetnicima/cama iz cijele BiH kroz praktičan rad na projektima uz nadzor mentora.

Upis na Obuku za community menadžericu koji je trenutno otvoren u Sarajevu i Bihaću, a uskoro i u Tuzli pružit će priliku nezaposlenim ženama da ovladaju vještinama neophodnim za zanimanje koje je u samom vrhu najtraženijih poslova kako u svijetu, tako i kod nas. Na taj način projekt će doprinijeti kreiranju prilika i boljem pozicioniranju žena u poslovnim okruženjima digitalnog doba.

Projekt “Skills4Digital” finansijski je podržala Vlade Švicarske (SDC).

Pozivamo vas da javnost upoznate s ovim projektom, kako bi što više nezaposlenih žena dobilo priliku za edukaciju i pronalazak posla. Za više informacija o projektu možete nas kontaktirati na telefon 033 710-656 ili e-mail biznis@nahla.ba.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.