RESOLVE: Reconciliation for Development – trening za omladinske radnike/ice

Organizacija Asfar iz Londona zajedno sa Mrežom za izgradnju mira Vas poziva na RESOLVE: Reconciliation for Development – trening za omladinske radnike/ice.

Trening će se održati u srijedu, 20. Novembra 2019 godine u 11:00 u prostorijama Mreže za izgradnju mira, na adresi Obala Kulina bana 39 u Sarajevu.

RESOLVE: Reconciliation for Development je trening za omladinske radnike/ice koji/e rade u zajednici i omladinskom sektoru kroz razvoj vještina rješavanja sukoba, pomirenja i drugih vještina koje potiču iz oblasti izgradnje mira.

RESOLVE: Reconcilation for Development metoda je fokusirana na isprobane metode u post konfliktnim sredinama koje se mogu mobilizirati u Evropi i izvan zajednica, i omladinskog sektora kako bi se riješili sukobi i socijalna netrpeljivost.

2018 godine, Asfar je pokrenuo svoj prvi RESOLVE programe za mlade i prenio je svoju RESOLVE: Reconciliation for Development metodu na preko 300 mladih iz 12 zemalja.

Trening će voditi Sheniz Tan, direkorica organizacije Asfar, će voditi trening o RESOLVE: Reconcilation for Development metodi je fokusirana na isprobane metode u post konfliktnim sredinama koje se mogu mobilizirati u Evropi i izvan zajednica, i omladinskog sektora kako bi se riješili sukobi i socijalna netrpeljivost.

Trening je besplatan, ali je neophodna prijava jer su mjesta ograničena. Molimo Vas da prijavu pošaljete na email: emina.hasanagic@asfar.org.uk, rok za prijave je 18. novembar 2019. Trening će biti održan na engleskom jeziku.

Detaljne informacije o treningu, kao i agendu pronađite ovdje.

Radujemo se Vašim prijavama.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.