Prijavite se za seminare u fotografiji, Sarajevo

Akademija sa sjedištem u Sarajevu u Bosni i Hercegovini raspisala je konkurs za prijave za seminare za Narativnu i dokumentarnu praksu 2019/2020 posvećenu mladim fotografima. Mogu se prijaviti kandidati iz država Balkana i Rumunije, Turske, Mađarske. 

OBLAST: 

Fotografija

OPIS

Akademija raspisuje prvu klasu seminara u Sarajevu za Narativnu i dokumentarnu praksu 2019/2020 posvećenu mladim fotografima iz šireg regiona Balkana. Seminar u Sarajevu za narativnu i dokumentarnu praksu strukturisan je kao kombinacija tri sesije u nedjelji u modernom objektu akademije u Sarajevu. Vodiće ga Zijah Gafić, dr Pol Lov i još devet predavača iz svijeta. Između sesija Pol i Zijah će predavati 100 sati preko interneta u virtuelnoj sobi, gdje će učesnici učiti od lidera i domaćih predavača i naučiće razne tehnike fotografisanja i istraživanja kao i o istoriji fotonovinarstva i dokumentarne prakse. Prva sesija će se održati od 21. do 28. septembra 2019., druga sesija od 05. do 12. januara 2019, i treća sesija od 04. do 10. Aprila 2019.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz Crne Gore, Srbije, Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Makedonije i Albanije. Prijava zahtijeva portfolio od najviše 30 fotografija, kao i biografske podatke.

NAČIN PRIJAVE 

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://airtable.com/shr92rM4V2aJBYYnG

ROK ZA PRIJAVU: 

17. avgust 2019.
Detaljnije na: https://vii.academy/…/masterclass-for-narrative-and…/

Izvor: mladiinfo.me

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.