POZIVNICA za učešće na okruglom stolu pod nazivom „Slušno oštećeni učenik u procesu inkluzije, uslovi i pretpostavke, iz mog ugla”

JU OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje, Gradačac,

Centar za razvoj inkluzivnih praksi

POZIVNICA

Za učešće na okruglom stolu pod nazivom „Slušno oštećeni učenik u procesu inkluzije, uslovi i pretpostavke, iz mog ugla”

Učesnici Amra Imširagić dr. sci društvenih nauka Alma Mehidić prof. pedagogije Zinaida Čolić Ćatić mag.društvenih nauka iz područja psihologije

Vrijeme i mjesto: Centar za razvoj inkluzivnih praksi, JU OŠ „ Mehmed – beg Kapetanović Ljubušak „ ,Srnice Donje, Gradačac 29.09.2020. g. (utorak) u 11.00 sati,u prostorijama škole.

Povodom obilježavanja Međunarodnih dana gluhih i nagluhih osoba u prostorijama naše škole organizovat će se okrugli sto pod nazivom „Slušno oštećeni učenik u procesu inkluzije, uslovi i pretpostavke, iz mog ugla” Svake zadnje sedmice u mjesecu septembru obilježava se Međunarodni dani gluhih i nagluhih osoba, počevši od 1958, godine pa sve do danas.

Svrha je privući pažnju šire društvene zajednice na postignuća, ali i probleme gluhih, te podignuti svijest javnosti o specifičnim problemima i potrebama ove populacije. Sve ovo je u svrhu poboljšanja njihovog položaja u društvu i kvaliteta života. S tim ciljem u našoj školi se organizuje i okrugli sto.

Molimo Vas da svoj dolazak obavezno potvdite na e-mail: juos.ljubusak@gmail.com ili Tel/fax:035 / 858 – 004 ( s obzirom na epidemiološku situaciju broj učesnika iz svake škole moramo ograničiti na samo jednog učesnika iz škole ) Zana Delić dipl.defektolog

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.