Poziv na promociju Brošure “Strateški pristup uspjehu kandidatkinja u izbornim kampanjama”


Zadovoljstvo mi je pozvati Vas na promociju brošure „Strateški pristup za uspjeh kandidatkinja u izbornim kampanjama” koja je izrađena u okviru projekta „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Vlada Švedske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa UN Women i institucijama u BiH.

Brošura nudi praktične informacije koje mogu pomoći kandidatkinjama u razumijevanju izbornog sistema, te uticaja rodnih predrasuda i stereotipa biračkog tijela kao i da razviju svoj vlastiti pristup koji može povećati šanse za uspjeh u izbornom procesu. Ona sadrži osnovne informacije o izbornom procesu te praktične upute za planiranje i vođenje kampanje u okviru izbornog sistema Bosne i Hercegovine. Namijenjena je prvensteveno kandidatkinjama obzirom da su žene manje zastupljen spol u većini zakonodavnih tijela u Bosni i Hercegovini.

Prezentacija će se održati u srijedu 19. februara 2020. godine, u zgradi Centralne izborne komisije BiH, u sali Centra za edukaciju (Danijela Ozme 7, Sarajevo 71000), od 11 do 13:30 sati. Svoje učešće potvrdite na e-mail adresu  borislav.buljic@unwomen.org najkasnije do utorka, 18. februara 2020. godine.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.