Održana konferencija „Obrazovanje u društvenom fokusu“

Mreža za izgradnju mira, u okviru projekta Snaga lokalnog, koji je finansiran sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), organizirala je 21. aprila 2021. godine Networking konferenciju „Obrazovanje u društvenom fokusu“.

Konferencija je održana online, te je pored 16 izlagačica_ča, okupila i preko 100 učesnica_ka, predstavnica_ka obrazovnih institucija, predstavnica_ka civilnog sektora, predstavnica_ka biznis sektora, i akademske zajednice.

Cilj konferencije je bio da omogući diskusiju i razmjenu mišljenja i informacija na temu (stanja) obrazovanja u Bosni i Hercegovini te povezivanje raznih akterki i aktera za ostvarivanje budućih partnerstava i zajedničkom radu na projektima, akcijama i inicijativama koje se bave reformom i poboljšanjem obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Na održanoj konferenciji, učesnici su imali priliku da razgovaraju o ulozi i koje su trenutne aktivnosti u oblasti obrazovanja te kakvi su budući planovi i aktivnosti planirane u toj oblasti. Posebna pažnja u razgovorima je skrenuta na važnost podizanja procenta visoko obrazovnih te harmonizacije i usklađivanja obrazovanja sa tržištem rada.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.