POZIV: Obuka izviđača i monitora stanja na stazama Via Dinarica

Udruženje “Zemlja Dinarika” poziva zainteresovana udruženja, poslovne subjekte i pojedince da se prijave za učešće u prikupljanju informacija i praćenju stanja na planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama mreže Via Dinarica. U narednom periodu će se organizovati obuka izviđača i monitora stanja na stazama.

Obuka je namjenjena kandidatima koji imaju interes, iskustvo u planinarenju, radu na stazama, te ispunjavaju kriterije za obavljanje navedenih aktivnosti.

Cilj obuke je da se što veći broj društava, klubova i pojedinaca, koji rade na Via Dinarica stazama, upoznaju sa standardima i obuče za izviđanje na terenu, kako bi mogli učestvovati u aktivnostima u okviru projekta „Via Dinarica faza II: Poboljšanje dostupnosti staza Via Dinarica u Bosni i Hercegovini i afirmacija brenda Via Dinarica“.

Obuku će voditi iskusni planinarski vodiči po metodama i standardima Američke službe za šume i Evropske pješačke asocijacije. Program uključuje procjenjivanje stanja staze prema kriterijima kvaliteta, metode dokumentovanja, rad u softweru za upravljanje informacijama, osnove kartografije i snimanje GPS-om.

Obuka se organizuje na tri lokacije, u Banja Luci, Sarajevu i Tomislavgradu, tokom 7. i 8. mjeseca 2019.

Predavanja će biti organizovana u večernjim satima u toku radne sedmice, a praktična obuka i završni ispiti vikendom.

Prijave sa motivacionim pismom i biografijom, kao i upite za dodatne informacije možete slati na mail: info@terradinarica.com

Više informacija: https://www.facebook.com/notes/terra-dinarica/poziv-obuka-izvi%C4%91a%C4%8Da-i-monitora-stanja-na-stazama-via-dinarica/3217084911638710/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.