Mostar domaćin konferencije o neotkrivenim turističkim potencijalima

“Mostar – neotkriveni turistički potencijali” tema je prve međunarodne stručne konferencije koja će se održati 26. maja u svečanoj dvorani Ljetnikovac Radobolja u Ilićima.

Konferencija čiji je glavni pokrovitelj Grad Mostar okupit će regionalne gradonačelnike, profesore, praktičare i eksperte iz oblasti turizma i zaštite okoliša s ciljem razmjene znanja, iskustva i ideja u stvaranju i razvijanju turističke strategije, saopćili su organizatori.

Jedan od glavnih ciljeva je da Mostar predstavi neotkrivene prirodne ljepote, pomalo zaboravljenu bogatu kulturnu baštinu, povijesna i arheološka nalazišta te raznolikost gastro i eno ponude.

Među dugoročnim ciljevima konferencije je uspostaviti stalni dijalog za razmjenu informacija i ideja koji će poslužiti kreatorima i donosiocima odluka kao vodič za razvoj i primjenu.

U sklopu konferencije održat će se panel diskusija na temu “Neiskorišteni turistički potencijali – mogućnosti i realizacija” a sudionici će biti gradonačelnici Zadra, Osijeka, Solina, Ljubuškog koji će podijeliti svoja iskustva i prijedloge zajedno s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem.

“Nadamo se da će ova konferencija ispuniti očekivanja te zaživjeti i postati tradicija. Na njoj želimo predstaviti ideje i mogućnosti razvijanja turizma na različitim lokalitetima Grada Mostara, a među najvažnijim je Sportsko rekreacijski centar Kop – Vihovići. Konferencija je idealna za prikazati doista turistički plodnu podlogu Grada Mostara, koja je razvijena i spremna razvijati se dalje te iznjedriti barem jedan realiziran projekt u sljedećoj godini“, kazala je glasnogovornica konferencije Nela Ćosić.

Organizatori konferencije su udruge “Naš Rodoč”, “Naša Radobolja”, “Eko kop” te “Zvonigrad”.

akta.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.