Međunarodni festival kratkih književnih formi

Rok prijave 15.10.2021

Izdavačka kuća Feniks, Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju „Makedonija prezent“ i Institut za nauku, alternativu, kulturu i umetnost – INAKU iz Skoplja, raspisuju konkurs za prvi Međunarodni festival kratkih književnih formi.

Festival će se održati fizički i virtualno u čast 13. novembra – Dana grada Skoplja.

Mogu učestvovati svi autori iz zemlje i inostranstva sa po jednim svojim neobjavljenim radom (poezija, proza, kritika, esej, drama). Autori sa EX YU prostora radove dostavljaju na maternjem jeziku, dok ostali autori pored maternjeg jezika radove i sa prevodom na engleski jezik. Rad ne sme biti duži od jedne stranice teksta.

Književni radovi potpisani punim imenom i prezimenom, zajedno sa kratkom biografijom i fotografijom autora, slati na mejl: info@feniks.net.mk, sa naznakom: Za Konkurs za kratke književne forme.

U svih pet kategorija (poezija, proza, kritika, esej, drama) biće izabrani najbolji autori koji će biti nagrađeni. Najbolji radovi će biti objavljeni u posebnom izdanju kratkih književnih formi.Konkurs traje od 1. avgusta do 15. oktobra 2021. godine.

hocu.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.