Kurs: Računarske mreže – CISCO

Pripremite se za profesiju koja garantuje uspješnu budućnost u svijetu informacionih tehnologija – prijavite se na kurs: računarske mreže – CISCO!

Kurs omogućava polaznicama da savladaju tehnologije umrežavanja računara i uređaja koji koriste računarsku mrežu u svom radu. Polaznice intenzivnog kursa usvojit će tehničke vještine koje su potrebne za rad s mrežama, kao i za uspjeh u brojnim zanimanjima vezanima za mrežni rad, kao što su mrežni tehničar, mrežni administrator ili mrežni inžinjer.

Koncept kursa – kurs je osmišljen kao intenzivna priprema za Cisco CCNA R&S (Cisco Certified Network Associate – routing and switching) certifikaciju. Cisco je, zahvaljujući brojim inovacijama, postao kompanija broj jedan u oblasti mrežne infrastrukture, a sam CCNA certifikat je jedan od najpopularnijih IT certifikata, namijenjen mrežnim inžinjerima koji žele steći znanje iz oblasti računarskih mreža.

CILJEVI KURSA

  • Razumijevanje koncepta, osnova i principa računarskih mreža;
  • Osposobljavanje polaznica za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža;
  • Priprema polaznica za polaganje CCNA R&S certifikata kroz detaljan uvid u mrežne protokole i terminologiju kao i rad na simulacijskim softverima.

OPIS KURSA

Kurs je podijeljen na dva dijela: ICND1 i ICND2.

ICND1
U prvom dijelu kursa obradit ćemo osnovne teme umrežavanja, uključujući mrežne komponente, konfiguraciju, upravljanje Cisco uređajima, troubleshooting i sigurnost. Počet ćemo s temeljima kabliranja, mrežnim dijagramima i komponentama, ali i upoznati se s mrežnim pojmovima i konfiguracijama koje se primjenjuju u gotovo svim organizacijama i ustanovama širom svijeta.

ICND2
Po završetku dugog dijela kursa polaznice će biti u mogućnosti instalirati, konfigurisati, upravljati i troubleshootati tehnologije koje se koriste u većini enterprise mreža danas. Ovaj dio kursa podrazumijeva razumijevanje redundantnih topologija, konfiguraciju multi-area OSPF i EIGRP protokola i uključuje dublji pogled na rješavanje problema.

PREDZNANJE

  • Osnovno poznavanje računarskih funkcija (e-mail, web browser, itd.)
  • Preporučljivo poznavanje nekih od tehnologija, npr. TCP/IP, ali nije uvjet.

TRAJANJE: Kurs traje 48 školskih časova. Realizovat će se od 22. aprila do 17. juna 2019. u prostorijama CEI „Nahla“ u ulici Džemala Bijedića 122 u Sarajevu.

TERMINI: Nastava će se održavati tri puta sedmično: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17.00 do 18.30.

CIJENA: 210 KM, uz mogućnost plaćanja na dvije rate.

Šta je sve uključeno u cijenu:

  • 48 školskih časova nastave
  • Završni ispit
  • Izrada certifikata CEI NAHLA. Napomena: CEI NAHLA nije ovlaštena za izdavanje Cisco CCNA R&S certifikata. On se može steći polaganjem ispita kod ovlaštenog CISCO certifikacijskog centra o čemu će više infomacija polaznice dobiti na kursu.

PREDAVAČMirza Čerim

NAČIN PRIJAVE: prijaviti se možete isključivo putem ONLINE FORMULARA.  

Uplatu možete izvršiti do 17. aprila ili do popune mjesta. Mjesto na kursu se osigurava po redoslijedu uplate. Za sve dodatne informacije i detaljan syllabus javite se na e-mail: elvira@nahla.ba.

Požurite, broj mjesta je ograničen! 

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.