1. međunarodna umjetnička i znanstvenu konferencija Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju

Prva će se Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju održavati prigodom obilježavanja Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, 5. i 6. prosinca 2019. u Osijeku.

Osnovni je cilj konferencije uspostaviti dijalog stručnjaka koji se bave pitanjima vezanima za sudjelovanje, uključivost, dostupnost i ostvarivanje prava osoba s invaliditetom u odnosu na različite aspekte sudjelovanja u umjetničkim i kulturnim programima te pitanjima uključivanja osoba s invaliditetom u umjetnost, znanost i odgojno-obrazovni sustav na svim razinama. Ciljevi koje želimo postići konferencijom odnose se na daljnji razvoj inkluzije osoba s invaliditetom u umjetničke, kulturne, odgojno-obrazovne i društvene aspekte života, odbacivanje stereotipa o osobama s invaliditetom, kao i na veće ostvarivanje prava osoba s invaliditetom. Prezentacijom postignuća i afirmacijom osoba s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju pridonijet će se lokalnoj, ali i nacionalnoj i široj regionalnoj zajednici. Konferencija je namijenjena znanstvenicima, umjetnicima, odgojno-obrazovnim djelatnicima i svima koji su u interakciji ili se bave pitanjima osoba s invaliditetom, prema temama konferencije, u umjetnosti, kulturnim događanjima, znanosti, te odgoju i obrazovanju po vertikali. Namijenjena je i osobama s invaliditetom koje se bave znanstvenim ili umjetničkim radom ili su sudionici odgojno-obrazovnog sustava, a koji žele svoja djelovanja ili iskustva predstaviti javnosti.

Specifični ciljevi ovoga projekta postavljeni su kako bi se potaknuli umjetnici, znanstvenici i odgojno-obrazovni stručnjaci da kroz znanstvene radove, prikaze dobre prakse ili radionice daju svoj prinos u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom s naglaskom na promoviranje ljudskih prava i nediskriminacije kao i djelovanja na uklanjanju psiholoških, obrazovnih, obiteljskih, kulturoloških i drugih prepreka za potpunu integraciju i sudjelovanje osoba s invaliditetom u umjetničkim, društvenim i kulturnim aspektima života pod jednakim uvjetima.

Teme konferencije:
– Inkluzija osoba s invaliditetom u umjetnosti, znanosti te odgoju i obrazovanju
– Stereotipi, predrasude, diskriminacija osoba s invaliditetom
– Slobodno vrijeme osoba s invaliditetom
– Osobe s invaliditetom u kontekstu terapija umjetnošću
– Pravno-socijalna pitanja osoba s invaliditetom

Sudjelovanje u konferenciji:
– usmena izlaganja (trajanje izlaganja 15 min. i 5 min. diskusije)
– koncerti, izložbe
– panel diskusije
– prikazi dobre prakse rada osoba s invaliditetom
– pokazne radionice (trajanje radionice do 45 min.)
– poster prikazi

Rok za slanje sažetka na hrvatskom i engleskom jeziku: do 15. rujna 2019.
Obavijest o prihvaćanju sažetka: do 20. rujna 2019.
Rok za slanje cjelovitog rada: do 1. ožujka 2020.

Više informacija:

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.