Radionica “Antifašizam i aktivizam”

Omladinski pokret “Revolt” i Savez udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona (SABNOR TK) pozivaju sve zainteresirane da se prijave na radionicu “Antifašizam i aktivizam” koju organizuju u sklopu projekta “Dani antifašizma u Tuzli 2019” na adresi Kaldrma 2, 20.9. od 17:00 do 19:00.

Radionica “Antifašizam i aktivizam” ima za cilj upoznati mlade sa područja Tuzlanskog kantona o fašizmu i njegovim oblicima s kojima se susrećemo danas, u našem društvu i u Europi, kako prepoznati fašizam, kako reagovati na fašizam, te upoznati mlade sa antifašističkim tekovinama.

Osim činjenice da je u Bosni i Hercegovini još prisutan fašizam, šovinizam i drugi oblici mržnje, postoji potreba da se mlađi naraštaji edukuju o antifašizmu kroz aktivizam kao jednoj metodi borbe protiv fašizma, šovinizma i/ili drugih oblika mržnje.

Edukatorica radionica je Amela Jusufović, koja će kroz teorijski i praktični dio upoznati učesnike i učesnice sa antifašizmom i aktivizmom.

Organizatori snose troškove hrane, osvježenja i radnog materijala tokom radionice za sve učesnike/ice. Poziv je otvoren do 18.9. do 14:00.

Prijavu za radionicu ispuniti putem linka: https://docs.google.com/forms/d/1sKcsmNjXmJG-S9V-KgRMo8FNrfCydjQy8_XUDdqipko/edit

Radionica se održava u sklopu projekta “Dani antifašizma u Tuzli” koji je finansiran od strane TOP Fondacije i Grada Tuzla.

Više informacija pronađite na: https://www.facebook.com/events/3180811525294245/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.