Aktivnosti podrške civilnom društvu tokom pandemije virusa Corone / Covid-19

Uprkos restriktivnim mjerama, EU TACSO 3 projektni tim radi na daljinu u punom kapacitetu, koristeći sve dostupne internetske komunikacijske alate za nastavak provedbe planiranih projektnih aktivnosti. Štaviše, u narednom periodu projekat će pokrenuti različitu komunikaciju, razvoj kapaciteta, razmjenu itd. aktivnosti za pomoć civilnom društvu zapadnog Balkana i Turske da se izbori sa trenutnom situacijom. Ovo će uključivati: razmjenu informacija o dostupnim mrežnim alatima i organiziranje online obuka o tome kako ih OCD mogu koristiti za nastavak svojih aktivnosti, izradu korisnih priručnika i vodiča, pomicanje nekih od planiranih aktivnosti na razvoju online kapaciteta, organiziranje dodatnih obuka i razmjena o hitnim i kriznim odgovorima i po potrebi olakšati proces savjetovanja za pozive iz EU-a korištenjem on-line alata. Radeći to, cilj projekta je doprinijeti pomoći OCD-ima da izvrše svoje misije i nastave služiti svojim zajednicama, biračima i korisnicima, ljudima u potrebi, ranjivim skupinama i drugima, gdje se situacija za mnoge nastavlja pogoršavati i njihovo prisustvo je imperativ.

Ujedno želimo skrenuti pažnju na njihov rad i ispričati njihovu priču o radu OCD-a, prilagođavajući se situaciji u pružanju pomoći zajednicama, ranjivim grupama, beskućnicima, migrantima, dokumentirati njihove izazove i poteškoće. Za to će uskoro biti raspisan poziv na web stranici projekta.

Za daljnja ažuriranja o određenim aktivnostima pratite našu www.tacso.eu i službenu Facebook stranicu https://www.facebook.com/TACSO3/. Tokom ovoga perioda kontaktirajte nas na naš e-mail welcome@tacso.eu jer naš projektni tim radi od kuće.

(TACSO)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.