Sarajka Ajna Maljanović najperspektivnija takmičarka turnira „Queen of Aida“ u Bugarskoj

Članice sarajevskog Kluba ritmičke ginmastike KRG Victoria vratile su se i više nego zadovoljne s internacionalnog turnira „Queen of Aida“ koji je proteklog vikenda održan u gradu Haskovo  u Bugarskoj.

Na dvodnevnom turniru zavidne rezultate ostvarile su takmičarke A programa:   

Ajna Maljanović osvojila je 3.mjesto u višeboju, 1.mjesto rekvizit čunjevi i 3.mjesto rekvizit lopta, Hened Borovac Bekaj 2.mjesto u višeboju, 2.mjesto rekvizit čunjevi i 1.mjesto obruč,

Hena Ahmetspahić 1.mjesto u višeboju, 1.mjesto rekvizit čunjevi i 1.mjesto lopta, Sajra Mulahmetović višeboj 1.mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i rekvizit obruč 1. mjesto, Dalija Ajanović višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 1.mjesto i lopta 1.mjesto, Ajša Džakmić višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, obruč 1.mjesto, Emina Karović višeboj 2.mjesto, bez rekvizita 2.mjesto i lopta 3.mjesto, Arisa Salihagić višeboj 3.mjesto, bez rekvizita 3.mjesto, vijača 3.mjesto.

Sjajne su bile i takmičarke B programa Lamija Spahić koja je osvojila 3.mjesto u višeboju, 1.mjesto obruč i 1.mjesto lopta, zatim Mona Kerla koja je izborila 2.mjesto u višeboju, 1.mjestorekvizit lopta, 2.mjesto obruč, kao i Ajra Salihagić kojoj je priplao 3.mjesto u višeboju i 2.mjesto rekvizit lopta.

  • Bilo je ovo jedno od naših najljepših putovanja. Djevojčice su uzrasta od osam do petnaest godina i jako lijepo su se družile, a u povratku svakako bilo je i mnogo više povoda za dobro raspoloženje. Ponosne smo na naše takmičarke, na njihove uspjehe, ponašanje i odgoj, izjavila je trenerica Almedina Zajko.

Posebno priznanje pripalo je juniorka Ajni Maljanović koja je proglašena najperspektivnijom takmičarkom ovogodišnjeg turnira „Queen of Aida“.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.