Zbog koronavirusa Sarajevo Film Festival ove godine biće održan onlajn

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u onlajn formatu.

Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04. avgusta 2020.

One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog KOVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na onlajn platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

“Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala”, poručili su iz direkcije festivala.

bhrt.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.