Više od 3 mil KM investicije za fitnes startap Rolla – Udvostručuje se broj zaposlenih početkom 2022.

(Foto: rolla.app)

IT startap Rolla, društvena platforma za fitnes koja korisnicima omogućava praćenje, natjecanje i zabavu dok vježbaju, dobio je ukupno 3,1 mil KM investicije od dva investitora i time zatvorio investicijsku rundu serije A.


Osnovana 2019. u Bosni i Hercegovini, platforma za fitnes i zdravlje vodi vas i vaše prijatelje da trenirate u virtualnoj stvarnosti, u udobnosti vašeg doma i potiče vas da te aktivnosti nastavite i u stvarnom svijetu. Platforma se sastoji od dvije aplikacije: mobilna aplikacija Rolla One prati sve fitnes metrike i tjelesnu aktivnost, dok desktop aplikacija Rolla World omogućuje korisnicima trčanje i vožnju biciklom u virtualnom svijetu.

Igor Krezić, osnivač i direktor tvrtke Rolla, kaže da je primarna misija ove platforme promijeniti i poboljšati zdravlje korištenjem tehnologije.
– Iako je korištenje virtualnih svjetova i gamifikacije za vježbanje nov pristup, to nije zamjena za redovite aktivnosti na otvorenom. Rolla besprijekorno omogućuje prijelaz između aktivnosti u zatvorenom u aktivnosti na otvorenom i pruža vam cjelovit pregled napretka – rekao je osnivač ove platforme.
Igor Krezić također dodaje kako će ova investicija od strane tvrtke Hellens Rock Capital, privatne obiteljske tvrtke, te angel investitora iz Srbije, doprinijeti još bržem razvoju platforme s novim i poboljšanim funkcionalnostima za korisnike, kao i probijanju na konkurentno tržište fitnesa, saopšteno je iz kompanije.


Rast tima i aplikacije

Uz daljnji razvoj platforme s novim mogućnostima i funkcionalnostima kao što su napredne fitnes metrike, gamifikacija i treninzi, i to za što veći broj operativnih sustava, Rolla također planira proširiti svoj tim, optimizirati platformu i omogućiti podršku korisnicima.


Tim se trenutno sastoji od 20 zaposlenika s više godina iskustva u razvoju softvera, ali očekuju da će taj broj udvostruči početkom sljedeće godine.

ba.ekapija.com

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.