U Mostaru će iduće godine biti održan prvi festival lutkarske umjetnosti

Pozorište lutaka u Mostaru priprema se za održavanje prvog festivala lutkarske umjetnosti Mostar, skraćenog naziva FLUM, koji bi svoja vrata trebao otvoriti 2021. godine.

Festival će biti takmičarskog karaktera s prigodnim nagradama u više umjetničkih kategorija, a Stručni žiri će dodijeliti i Grand Prix za najbolju predstavu Festivala. Lista gostujućih lutkarskih kazališta na ovom Festivalu još nije sasvim definirana, ali se očekuje dolazak eminentnih lutkarskih profesionalnih kazališta iz cijele Europe.

“Mostar će tako dobiti još jednu značajnu teatarsku festivalsku smotru, za koju sigurno postoji velika zainteresiranost i mlađe i odraslije publike, jer lutkarstvo odavno nije samo namijenjeno samo djeci, nego i odraslima. Mnoge generacije ovog grada odrastale su i odgajane na predstavama ‘kuće snova’ na mostarskom Brankovcu”, priopćeno je iz Pozorišta lutaka u Mostaru.

Iz Pozorišta poručuju kako je došlo vrijeme da se svojoj odanoj publici sa zahvalnošću za sve godine vjernosti dostojno oduže i ponude im jednu širu i šareniju sliku lutkarstva na prvom Festivalu lutkarske umjetnosti.

abrasmedia.info

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.