У Дервенти закључен Трећи округли сто Удружења „Правипожар“ и РеМИ мреже

Удружење „Правипожар“ и „Регионална мировна иницијатива у БиХ“ (РеМи),   уз подршку Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, организовали су Трећи округли сто у уторак, 17. септембра 2019. године у Дервенти.

Округли сто „Дијалог и грађење капацитета ратних војних ветерана у БиХ“ окупио је удружења ветерана из Дервенте, Завидовића и Брчко Дистрикта БиХ у оквиру имплементације програма „Конструктивна употреба ветеранског искуства“ (КУВИ).

Циљеви округлог стола укључили су сујачање капацитета удружења ратних војних ветерана у БиХ, размјену искустава и идентификовање нових подручја сарадње.

„Поред размјене искустава, једна од тема односила се на обиљежавање Међународног дана мира, а данашња едукативна радионица на тему Kомуникација даће допринос будућим активностима удружења“ рекао је Спасоје Кулага, предсједник Удружења „Правипожар“.

Амир Мујић, предсједник Удружења „РВИ Завидовићи“, нагласио је да су ово теме о којима нисмо имали до сада прилику да чујемо детаљније. Ово искуство ће помоћи нама као појединицима, али и нашим организацијама да боље функционишу.

 „ Активности ове врсте су неопходне и задовољни смо што ћемо их наставити и наредне године, те нам је драго да се шири мрежа учесника и на друге организације које окупљају ветерна у Босни и Херцеговини“, додао је Мирко Зечевић-Тадић, предсједник ХВИДРА-е Брчко.

Закључено је да су активности реализоване у овој години допринијеле укључивању десет нових организација ратних ветерана, те да ће се током конференције која ће се одржати у новембру ове године представити заједнички план активности за 2020. годину.

За све додатне информације, молимо вас да контактирате, Спасоју Кулагу, пресједника Удружења „Правипожар“на телефон: 065 600 403 или e-mail: pravipozar@gmail.com

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.