Trčimo zajedno za dječiji osmijeh vol. 2

Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra” i Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE, uz podršku Udruženja Marathon Sarajevo po drugi put organizuje kampanju “Trčimo zajedno za dječiji osmijeh”.

U prošloj kampanji je učestvovalo 60 trkača i skupljeno je ukupno 7.500 KM. Prikupljena sredstva, zajedno sa sredstvima drugih donatora, su omogućila da uključimo 160 djece iz sedam različitih gradova u program “Stariji brat, starija sestra”. Program je nastao prije 15 godina u BiH, a cilj mu je socijalno uključivanje djece i promocija zdravog načina života, ali i uključivanje mladih u volonterski i društveno koristan rad.

Djeca koja su uključena u Program dobijaju podršku kroz druženje sa volonterima/kama, a koji su obučeni za uloge „starije braće“ ili „starijih sestara“. Na taj način, volonteri im postaju oslonci u njihovom odrastanju. Zbog porodičnih odnosa ili specifičnih životnih okolnosti djeci nedostaju pozitivni životni uzori. Program nudi priliku da djeca grade kvalitetne odnose sa svojom „starijom braćom/sestrama“ poboljšavajući njihove socijalne vještine koje su osnova za jačanje njihove ličnosti ali i odgovornog stava ka društvu.
Kako to izgleda odnos “braće“ i „sestara“ najbolje se može vidjeti u ovom kratkom videu. (https://www.youtube.com/watch?v=t9gKzX-R97Q)

Pozivamo vas da i vi pružite podršku ovom Programu kroz učešće u kampanji „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh vol.2“. Prijaviti se možete klikom na ovu formu (https://forms.gle/P6Rts5cVDn3uJRwg9), bez obzira da li ste profesionalni trkač, rekreativac ili želite spojiti zdrav način života i pri tome učiniti dobro djelo.

U sklopu festivala trčanja „Olimpija Run Fest“ možete se prijaviti za jednu od sljedećih utrka: Sarajevo Sberbank polumaraton, G-Drive štafetni polumaraton ili Novo Nordisk Fun Run. Da biste bili dio kampanje „Trčimo zajedno za dječiji osmijeh“ i podržali zdravo odrastanje djece potrebno je da se prijavite na jednu od prethodno tri navedene utrke Festivala.

Pozivamo pojedince i kompanije da se, osim u aktivnosti trčanja, uključe i u kupovinu kilometara koje će istrčati trkati i trkačice u sklopu Kampanje. Kupovinom „kilometara koji spajaju“ pomažete da Program „Stariji brat, starija sestra“ i u narednom periodu.

Svaki kupljeni kilometar pomaže spajanju jednog djeteta sa „starijim bratom/sestrom“ i omogućava njihovo jednogodišnje druženje i nastavak Programa „Stariji brat, starija sestra“ i u budućnosti.

Cijena jednog kilometra iznosi minimalno 10 KM, a uplate je moguće izvršiti direktno na žiroračun Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa „Stariji brat, starija sestra“:
Naziv banke: UniCredit bank d.d.
Broj računa: 3387302229533649

Za više informacije možete se javiti putem e-maila kampanja@prevencija.ba ili putem telefona 062 959 186.

Podsjećamo, festival trčanja „Olimpija Run Fest“ se održava 15. septembra 2019. godine ispred Sarajevo City Centra.

Trčite i Vi zajedno za dječiji osmijeh i kupite kilometre koji spajaju!

Više informacija: https://www.facebook.com/events/378709509663688/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.