Radionica „Žene i trauma/ratna trauma“

Udruženje „Pravipožar“ uz podršku Fondacije Konrad Adenauer Sarajevo i Udruženje žena Derventa, organizovali su radionicu na temu „Žene i trauma/ratna trauma“ u četvrtak, 19. septembra 2019. godine u Derventi.

Cilj ove radionice jeste da iz ugla struke i kroz razmjenu iskustava sa učesnicima otvorimo temu traume kod žena koje su direktno ili indirektno doživjele neki od oblika traume ili ratne traume.

Tokom prvog dijela radionice prezentovane su aktivnosti ova dva udruženja, te naglašeno da je ovo sedmica u kojoj se obilježava Međunarodnog dana mira, u kojem i žene kao članovi zajednice daju svoj doprinos.

U drugom dijelu održana je edukativna radionica koju je realizovala psiholog Sanja Durtka. Učesnice su ovu radionicu ocjenile kao veoma korisnu i istakle da je važno da se o ovoj temi razgovara, kako sa bližnjima, tako i sa stručnim osobama iz sfere mentalnog zdravlja. Takođe, izrazile su interesovanje za nastavak saradnje i ponovnom razgovoru na navedenu temu.

Za sve dodatne informacije, molimo vas da kontaktirate, Spasoju Kulagu, presjednika Udruženja „Pravipožar“na telefon: 065 600 403 ili e-mail: pravipozar@gmail.com

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.