Promovirana knjiga Ezudina Kurtovića

Ezudin Kurtović, autor knjige, je istakao da iako je knjiga vezana za prošlost, njena suština su naša sadašnjost i budućnost. „Knjiga je nastala na temelju mojih dnevničkih bilješki  tokom rata. Ona je oplemenjena sa dodatnim materijalom koji sam čuvao, a to su izvodi iz dnevnih novina tog perioda. Trebamo podvući crtu iz teških vremena koja smo proživjeli, te krenuti ka  budućnosti. Posebno je naglasiti da knjiga prikazuje “male” ljude u svoj njihovoj realnosti, sa svim slabostima i vrlinama.“

Aida Krzić, profesorica književnosti i bosanskog jezika, lektor u Izdavačkom centru Rijaseta IZ El-Kalem, pisac,  Senka Kurt, novinar s raznovrsnim i dragocjenim iskustvom u štampanim medijima, na radiju i televiziji, urednica u “Dnevnom avazu”, Amir Pušina, univerzitetski profesor psihologije, te moderator  Rasim Gačanović, univerzitetski profesor, raniji gradonačelnik Sarajeva, političar i pisac dali su svoju riječ i mišljenje o ovom djelu istakavši njegovu posebnost, fascinantnost i inspiriranost.

Djelo „Narandža s Trebevića“ Ezudina Kurtovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike i magistra tehničkih nauka, fascinantan je dokument, poruka i pouka svakome onome ko želi prodrijeti dublje u pitanja smisla etosa i kosmosa, osobito ljudske egzistencije, patnje, boli, čežnje, ljubavi, straha, sreće, vjere i nade (…) Zaista je impresivna sposobnost i zrelost autora da čitaocu prenese vlastita zapažanja, osjećaje, dileme i snove na jedan, skoro introspektivan ali dokumentaran način, pišući „slikajući“, i metaforično i katarzično i s nadom (…)

Knjiga „Narandža s Trebevića“ vrijedno je, nesvakidašnje književno, ali i filozofsko i pedagoško-psihološko djelo izuzetno kreativnog saglasja skoro eidetske dokumentarne potke i neuobičajenog, upitno-problematizirajućeg i (samo)savjetodavnog stila pisanja – o Dobroti. U potpunosti smo sigurni kako niti jednoga čitaoca, bez obzira na „svijet“ iz kojega dolazi, neće ostaviti ravnodušnim.

(Izvod iz recenzije prof.dr. Amira Pušine)

Knjigu je moguće besplatno download putem sljedećeg linka: https://leanpub.com/narandzastrebevica

Napomena: Štampanu verziju knjige (tvrdi uvez, format B5, 149 stranica) po cijeni od 15 KM možete nabaviti u knjižarama Svjetlostkomerca u BiH.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.