Preduzetnici iz regije Birač na sajmu u Gračanici

Na najvećem Sajmu preduzetništva u BiH „Grapos Expo 2017“ koji se održava u Gračanici učestvuje i deset preduzetnika iz regije Birač.

Ovo je prilika za predstavljanje proizvoda i ideja, ostvarivanje poslovnih kontakata, kao i za upoznavanje i umrežavanje sa preduzetnicima iz cijele BiH i svijeta. Osim preduzetnika, Sajam će posjetiti i članovi savjeta za razvoj omladinskog preduzetništva, koji su formirani u pet opština regije Birač, uz podršku projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“.

„Jako sam zadovoljna sajmom, zainteresovanošću za naš štand, neki se čak interesuju i da kupe moje proizvode, a ja to nisam planirala, ja sam htjela samo da izložim proizvode. Nadam se da ću sklopiti i neke poslove, tek je prvi dan u toku, a ako će biti svaki dan kao i prvi – vrlo sam zadovoljna. Hvala Udruženju ‘Prijatelji Srebrenice’ koji su nam omogućili da učestvujemo u projektu i koji su nam ovakvo iskustvo prisustva na ovakvom sajmu obezbijedili“, rekla je Slađana Perić, iz kompanije „Metropolis“ iz Zvornika.

Sajam u Gračanici jedan je od najposjećenijih u BiH, a organizatori očekuju da će tokom četiri dana trajanja, sajam posjetiti oko 40.000 ljudi. Grapos Expo utiče na stvaranje pozitivne privredne klime, kao i na otvaranje novih preduzeća, stav je organizatora.

„Gračanica je oduvijek bila sredina u kojoj su se od ničega stvarale velike vrijednosti. Svjesni te činjenice, mi želimo osnažiti taj dobar glas i ostvariti pozitivan uticaj na privredni razvoj, stvaranje pozitivne preduzetničke klime, povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i regija koje se bave preduzetništvom“, izjavio je Nusret Helić, načelnik opštine Gračanica.

„Drago mi je što danas vidim brojne privrednike i političke lidere, što nam daje za pravo da naš sajam, ali i opštinu Gračanica, smatramo za pravu adresu za svaki vid privredne saradnje. Ovogodišnji Grapos-Expo podstaknuće brojne investitore i ulagače da ulože u poslovne ideje, kojih na ovom sajmu ima pregršt“, rekao je Nedžad Nuhanović, direktor sajma „Grapos Expo 2017“.

Izlagači su firme iz metalnog i drvnog sektora, građevinarstva, inovacija, turizma i uslužnih djelatnosti, a izlagači očekuju i da će biti sklopljeni brojni poslovi i da će biti potpisani vrijedni ugovori. I preduzetni iz regije Birač, u okviru projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“, učestvuju na najvećem sajmu preduzetništva u BiH.

Prvog dana sajma održana je i panel-diskusija „Poslovno okruženje u funkciji razvoja preduzetništva“ i radionica „Kako postati preduzetnik“. Sajam na istoj lokaciji kao i prethodnih sedam godina organizuje opština Gračanica, uz pokroviteljstvo Vlade BiH i traje do petka 21. Aprila.

Cilj projekta „Mladi preduzetnici za društvene promjene“ je unaprijediti položaj mladih kroz jačanje ponude savjetodavnih usluga mladim preduzetnicima. Projekat provodi Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, u saradnji sa opštinama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *