[POZIV] roditeljima, starateljima, školama: UNICEF BiH treba nove fotografije

Volite fotografije UNICEF-a?

UNICEF u BiH želi osvježiti svoju bazu fotografija i predstaviti realne trenutke iz života radi ilustracije i promocije prava djeteta. UNICEF promoviše ispravno korištenje fotografija djece u svim medijima. Vjerodostojan i primjeren vizualni prikaz djece bilo gdje u svijetu je dio borbe za prava djece, uključujući njihova prava na slobodu izražavanja, privatnost i zaštitu.

Imajući u vidu da su djeca često izložena zlostavljanju, diskriminaciji, stigmatizaciji ili nekoj drugoj vrsti iskorištavanja ukoliko je njihovo ime ili vizualni identitet poznat, UNICEF promoviše međunarodne standarde fotografisanja koje štite identitet djece – prilikom fotografisanja i upotrebe slika djece.

Želite učestvovati i djelić svog dana podijeliti s našim fotografima?

Pozvani su roditelji, staratelji, porodice, organizacije, škole i ustanove koje rade sa djecom 0-18.

Prijava podrazumijeva saglasnost korištenja fotografija u kampanjama, na publikacijama, izvještajima, službenim web stranicama i društvenim mrežama UNICEF-a.

Svi učesnici prihvatanjem pravila sudjelovanja u potpunosti se odriču bilo kakve novčane naknade, a zauzvrat će dobiti fotografije za svoje privatne albume.

UNICEF BiH sarađuje sa poznatim, uspješnim fotografima koji će fotografisati trenutke koje odlučite da podijelite. Oni su:
Amer Kapetanović
Almir Panjeta
Haris Čalkić
Goran Đemidžić

Pošaljite prijavu sa svojim kontakt podacima, te terminima i lokacijama na kojima bismo mogli organizovati foto sesije na email sarajevo@unicef.org.

Spremili smo i poklone!

Čekamo vas.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.