Podizanje svijesti o važnosti vakcinacije sa posebnim fokusom na romsku djecu – IMUNIZACIJA ZA SVAKO DIJETE

U Bosni i Hercegovini je tek 68% djece vakcinisano protiv dječijih zaraznih bolesti, a u romskim zajednicama taj je postotak samo 4% što nosi rizike i za tu djecu i za širu zajednicu.


Udruženje „Kali Sara – Romski informativni centar“ u u saradnji sa CZP „Romalen“ Kakanj i UNICEFovim Uredom za BiH, uz finansijsku podršku Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) i USAID-a, pokreće informativnu kampanju «Podizanje svijesti o važnosti vakcinacije sa posebnim fokusom na romsku djecu – IMUNIZACIJA ZA SVAKO DIJETE!». Ideja je dodatno skrenuti pažnju na ovaj problem s ciljem unaprjeđenja zdravlja djece i razvoj odgovornog roditeljstva, te borbu protiv
dezinformacija i nepovjerenja prema zdravstvenim radnicima i sistemu.


Kampanja će trajati do kraja mjeseca avgusta, a baziraćemo je na kreiranju medijskih sadržaja o zdravlju djece, o organizaciji zdravstvenog sistema u BiH i odgovornosti svake karike u tom lancu, te vizuala sa jednostavnim edukativnim i motivirajućim porukama.


Pozivamo medije da se pridruže kampanji i preuzmu već kreirane sadržaje sa naše web-stranice http://kalisara-ric.ba i sa profila Kali Sara – Romski informativni centar na Facebook-u i instagramu, ali da i sami kreiraju sadržaje na ovu temu. Ljekare i donosioce odluka pozivamo da blagovremeno i otvoreno odgovore na zahtjeve medija za razgovor i postavljena pitanja.


Za više informacija o samoj kampanji možete kontaktirati Sanelu Bešić, izvršnu direktoricu Kali Sara – RIC putem broja telefona +387 33 265 886 ili na email-adresu kalisara.ric@gmail.com.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.