Peticija: prioritet je osigurati zdravo odrastanje našoj djeci

Udruga roditelja Naša djeca pokrenula je peticiju s ciljem povratka djece u školske klupe naglašavajući kako djeca nisu glavni prenositelji korona virusa, niti su izloženi najvećem riziku, a najviše ispaštaju u trenutnoj situaciji. 

„Jedno od najvažnijih prioriteta su naša djeca i njihovo obrazovanje. Odgovorno tvrdim kako je svima nama prioritet osigurati što normalnije i zdravije odrastanje naše djece i gdje je god moguće (u županijama s malim brojem oboljelih) započeti školsku 2020/2021. godinu po dobro provjerenom, uhodanom i klasičnom modelu nastave“ kazala je dr. Andrea Jurić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH. Na veliku žalost svjesni smo kako to neće biti moguće na cijeloj teritoriji Federacije BiH te ćemo morati tražiti neka druga rješenja u vidu nastave „on line“ ili kombinacije iste s klasičnom nastavom, dodala je Jurić. Doktorica Jurić je apelirala na roditelje da nose maske u otvorenim i zatvorenim prostorima i svojim ponašanjem doprinesu sprečavanju širenja zaraze korona virusom.

Udruga roditelja Naša djeca 2014 od nadležnih institucija Vlade HNŽ, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, Kriznog stožera HNŽ, gradonačelnika i načelnika općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji traži da se nastava odvija isključivo u ŠKOLI, osim u slučaju opće karantene.

Kontakti:

Mirjana Laganin, +38 5 98 968 0826 (odsutna iz BiH)

Antoni Šain, 063 313 345

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.