Obilježavanje Svjetskog dana poezije i promocija zajedničke zbirke pjesama mladih autora iz BiH “Otisak”

U utorak, 21.03.2017. godine s početkom u 19:00h u Jevrejskoj općini  u Sarajevu, bit će održana manifestacija pod nazivom „Obilježavanje Svjetskog dana poezije – 21. mart“ u organizaciji Udruženja „Metamorfoza“ iz Sarajeva.

Manifestacija je sada već tradicionalni projekat  Udruženja,  koji se realizuje  šestu godinu zaredom, i u sklopu kojeg  je od 2014. godine izdato čak tri zajedničke zajedničke zbirke poezije mladih autora sa područja cijele BiH. To su slijedeće knjige: Kompasi u moru bespuća (2014.), Antikvarnica stihova (2015.), Buđenje (2016.), a ovogodišnja zbirka je pod nazivom Otisak (2017.). U zbirku je uvršten 51 autor lijepe riječi, iz čak 27 gradova BiH.

Sve pjesme pristigle na javni poziv prije objavljivanja ocijenio je stručni žiri, kojeg su ove godine činili članovi Udruženja Bosanskih Umjetnika i istaknuti književnici: Mustafa Smajlović, Tarik Jakubović, Idriz Hodžić i Nisveta Skejović.

21. marta 2017. godine Udruženje će organizovati Večer poezije, na kojoj se vrši promocija knjige i mladi umjetnici čitaju svoje objavljene pjesme. Primjerci objavljene knjige će se donirati srednjim školama na području Kantona Sarajevo, a zainteresovani građani će moći kupiti svoj primjerak.

Pokrovitelj zajedničke zbirke poezije mladih je Općina Stari Grad, a partner u implementaciji projekta je Udruženje Bosanskih Umjetnika.

Željeli bismo Vas pozvati da nam se pridružite na Večeri poezije kao i da promocijom događaja “Obilježavanje svjetskog dana poezije i promocija knjige Otisak” podržite našu inicijativu i skrenete pažnju na ove nevjerovatne mlade autore koji zaslužuju da oči javnosti budu usmjerene prema njima.

Udruženje “Metamorfoza” je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje koje ima za cilj podršku promociji kulture, obrazovanja i umjetnosti na prostoru cijele Bosne i Hercecegovine i šire.

Kompletno saopštenje: dopis za medije -danpoezije

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *