Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv dječijeg štetnog rada

Udruženje „Nova generacija“ i banjalučki Centar za socijalni povodom ovog dana organizuju tri događaja:

  • Okrugli sto sa temom djece u riziku, problema sa kojima se susreću u obrazovanju i resursima koje Banjaluka kao lokalna zajednica pruža ovakvoj populaciji. Za učešće u okruglom stolu su pozvani predstavnici i stručni radnici relevantnih osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke, predstavnici Ministarstva prosvete i kulture, kao i drugih vladinih i nevladinih organizacija i institucija koji se u praksi sa ovom populacijim i njihovim problemima najčeće susreću.

Cilj okruglog stola je predstaviti resurse i programe koji za ovu populaciju postoje u gradu u ovom momentu predstavnicima škola kako bi olakšali komunikaciju kao i sam rad sa djecom u riziku. Dodatni fokus će biti usmjeren na  nove stručne programe koji su razvijeni ili se razvijaju.

Pored promocije dostupnih resursa, jedan od osnovnih ciljeva će biti razmjena mišljenja i iskustava o izazovima sa kojima se ova populacija susreće

Okrugli sto je predviđen za 12.06.2019. godine u 12 časova u prostorijama hotela „Bosna“ u Banjoj luci.

  • Otvorena radionica za roditelje sa ciljem predstavljanja resursa i programa koji su za njih dostupni. Poseban akcenat će biti stavljen na Program jačanja porodica. Radionica će se odvijati u prostorijama Centra za socijalni rad, 13.06.2019. godine.
  • Radionica za djecu sa ciljem učenja i podizanja svijesti o problemu dječijeg rada. Radionica će se odvijati u prostorijama Dnevnog centra za djecu u riziku 14.06.2019.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.