Mostar, Sarajevo, Tešanj i Banja Luka domaćini novih promišljaonica

U narednom periodu se nastavlja serijal građanskih promišljaonica, koje organizira Mreža savjeta/vijeća učenika u BiH zajedno sa Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj iz Banja Luke. Promišljaonice ”Priče iz nepričave” će se održati u nekoliko bh. gradova, a realiziraju se u okviru projekta ”Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih”- (YEDI).

Termini i mjesta održavanja narednih promišljaonica su sljedeći:

Hotel ”Bristol” u Mostaru, 16. oktobar u 14h;

Homework Hub u Sarajevu, 17. oktobar u 12h;

Medžlis islamske zajednice u Tešnju 25. oktobar;

Banja Luka, 31. oktobar;

Građanske promišljaonice su radionice koje će zainteresovanim učesnicima pružiti mogućnost da u podsticajnom okruženju razgovaraju o raznim aktuelnim društveno-psihološkim temama iz uloge građana, odnosno iz svojih različitih perspektiva brojnih građanskih uloga. Svaka radionica je organizovana i osmišljena tako da učesnici mogu zajedno da promišljaju i razmjenjuju  mišljenja o različitim stavovima i iskustvima, te da razgovaraju o različitim ličnim iskustvima.

Prethodni serijal promišljaonica bio je veoma uspješan i posjetio je ga je veliki broj studenata i srednjoškolaca koji su raspravljali o raznim aktuelnim temama kao što su nekvalitetno obrazovanje, problemi sa online nastavom, depresija uzrokovana koronavirusom kao i druga društvena i politička zbivanja. Bitno je istaći da su održane promišljaonice izazvale vrlo pozitivne reakcije učesnika.

Za sve zainteresirane građane koji žele da učestvuju, a s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, predlažemo da nas kontaktiraju na broj telefona 033/933-200 ili mail office@mresvubih.org gdje mogu dobiti sve potrebne informacije i upute.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.