Liderstvo u doba korone – Tema je ovogodišnjeg Peter Drucker Foruma u Beču

Obavijest za medije Eurocomm-PR Sarajevo

Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča

10. 08. 2020. godine

Liderstvo u doba korone –

Tema je ovogodišnjeg Peter Drucker Foruma u Beču

29. i 30. oktobra 2020. godine u Beču će se održati dvanaesta međunarodna konferencija posvećena menadžmentu „Global Peter Drucker Forum“.

Ovogodišnji skup, sa smanjenim brojem učesnika i u skladu sa epidemiološkim mjerama, bit će vođen motom „Liderstvo svuda – novi pogled na menadžment“ i bavit će se rukovođenjem u svijetu poslije pandemije. Za okruglim stolovima će između ostalog biti govora i o „budućnosti kancelarije“ te životu sa koronavirusom.

Kriza izazvana koronavirusom stavila je fokus na lidere i njihovo djelovanje. Pokazalo se kako lideri mogu uspjeti, ali i podbaciti u donošenju kratkoročnih odluka i anticipiranju dugoročnih posljedica. Stoga će neke od tema Peter Drucker Foruma biti vrijednosti, kultura organizacije, razvoj talenata i društvena odgovornost preduzeća, ali i digitalna transformacija, umjetna inteligencija te uspješna primjena praksi iz drugih oblasti. Učesnici će pored toga govoriti i o podizanju kvalitete liderstva, ponašanju lidera kao i o tome da li je Druckerov model „efikasnog rukovodioca“ još uvijek odgovarajući.

Peter Drucker Forum je prvi put održan 2009. godine u Beču i predstavlja jednu od vodećih globalnih konferencija o menadžmentu. Nazvan je po jednom od najznačajnijih teoretičara menadžmenta dvadesetog stoljeća, koji je menadžment posmatrao kao stub presudan za razvoj i napredak svih oblika organizacija i institucija.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.