Kompanija Klas donira svoje kruhe humanitarnim organizacijama u BiH- Odarbrana Udruga PRAVI PUT za Hercegovinu

Od ove sedmice kompanija Klas počinje svoj društveno odgovorni projekat u okviru kojeg će donirati značajne količine svojih novih, u foliju pakovanih i popularno nazvanih Skockanih kruha, humanitarnim organizacijama u BiH. Donacija će trajati tri mjeseca, a kruh će se distribuirati širom BiH. To je razlog zašto se Klas odlučio donirati svoje nove Skockane kruhe kojima je produžen rok trajanja.

Donacija je namijenjena za tri organizacije; Pomozi.ba u Sarajevu, Mozaik prijateljstva u Banja Luci i Pravi Put u Grudama kojima će Klas do septembra mjeseca svakodnevno isporučivati Skockane kruhe upakovane u najkvalitetniju ambalažu na tržištu kada su u pitanju pekarski proizvodi, kojima je produžen rok trajanja na 30 dana postignut pasterizacijom.

„ Aktivnim radom na poboljšanju uvjeta života osobama kojima je pomoć društva potrebna, rado podržavamo humanitarne organizacije, jer samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom možemo doprinijeti rastu i razvoju naše zajednice.

Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima, i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima “ – istakao je Boris Brković, direktor kompanije Klas dd Sarajevo.

Iz Udruge „Pravi Put“ Grude, ističu kako će se kruh početi dijeliti od lokalni općina,mjesni zajednica,centara,udruga,Crvenog križa,centara za socijalni rad, i slično, te će isto tako svi biti obaviješteni pismenim putem za podjelu ove donacije. Od početka do kraja ove akcije će biti podijeljeno 3000 kruha, svakog tjedna po 300 komada, u iznosu oko 5600,00KM.

Želimo se zahvaliti kompaniji KLAS koja nas je odabrala za ovaj društveno odgovorni projekt.Navode iz ove Udruge.

Vrijednost ukupne donacije iznosi 17.000 KM.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.