Simfonijski orkestar Mostar priređuje veliki pop spektakl: JesenjA Big Band baladA

Simfonijski orkestar Mostar priređuje veliki pop spektakl
JesenjA Big Band baladA
posvećen švedskoj legendarnoj skupini ABBA.  

Kosača, ponedjeljak, 14.10.2019.
velika dvorana…. početak u 20:00 sati …   

50 izvođača:

solistice: Ivana Duvnjak iz Zagreba u ulozi Agnethe

              Anđela Bukovac iz Mostara u ulozi Fride

solist:    Sandro Bjelanović iz Novske kao Bjorn

Aranžmane, skinute „u ton“, potpisuje maestro Igor Tatarević iz Zagreba, koji ovoga puta na koncertu ne će držati dirigentsku palicu, nego će rukovoditi svim izvođačima svirajući klavir.

Evo nekoliko riječi samog maestra o predstojećem koncertu:

„Nakon uspješnih “klasičnih” koncerata Simfonijskog orkestra Mostar upriličenih u posljednje vrijeme, evo nas u jednom drugačijem zvučnom i scenskom ambijentu. Drugačijem, ali svakako ne manje zahtjevnom. 

U pop kulturi 20. stoljeća pojavilo se doista nekoliko fenomena… Abba i glazba koja je ostala iza legendarne švedske skupine svakako je jedan od njih. 

Stoga i koncert posvećujemo ABBA-i. Ideja koja je potekla od ravnateljice SOM-a, Snježane Zovko, nadam se da će u očima publike opravdati sve naše napore, trud i zalaganje oko  spektakla koji ćemo održati u ponedjlejak, 14.10. u Kosači. Spektakla koji se ne viđa često o kojoj god sredini i prostoru govorili. Stvaralački tandem Andersson-Ulvaeus u pop kulturi  svojom kvalitetom i nivoom inspiracije može se usporediti samo s najvećima poput Lennon-McCartney. Stoga sam aranžmane prilagodio zvučnim zapisima originala kako bi se što više sačuvala izvorna ljepota, decentost i balans studijskih zapisa kao i onaj ključni pojam u glazbi koji je Mozart toliko obožavao, a koju je ABBA u svom pop izričaju imala u najvećoj mjeri – glazbeni ukus i balans. 

Orkestralni interludiji u pojedine songove moj su skromni autorski doprinos spektaklu, u nadi da stoje uz bok velikim hitovima uz koje su generacije odrastale – duhovno i glazbeno, jer ono što je ključna stvar kod svih velikih umjetničkih dosega je ljubav, o kojoj ABBA kroz slojevite tekstove Bjorna Ulvaeusa i magičnu glazbenu nit Bennyja Anderssona priča priču svakoga od nas… 

Stoga pozivam publiku da uživa u koncertu, prepusti se plesu, pjesmi i emocijama…“

Članovi rock banda, 7 pratećih vokala, solistice Anđela i Ivana, solist Sandro, maestro Igor Tatarević i naravno, Simfonijski orkestar Mostar pozivaju vas na veliki spektakl

u ponedjeljak, 14.10.2019.

Početak koncerta je u 20:00 sati.

Ulaznice po cijeni od 10 i 15 KM su u prodaji svakim radnim danom od 13:00 do 20:00 na porti Kosače.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.