Javorwood Festival 2020

Javorwood je multimedijalni umjetnički festival koji se održava na Bjelašnici, u Javorovom Dolu, a koji spaja umjetnike iz cijele regije u jedinstvenom planinskom ambijentu. Festival se tradicionalno održava svake godine u ljetnom periodu a ove godine će biti upriličen u periodu od 21. kada otvaramo Umjetničku koloniju, do 25. jula 2020. tokom kojeg će posjetitelji Festivala imati priliku pratiti cjelodnevni program.

Festival u fokusu ima promociju mladih umjetnika i stvaralaca, koji imaju priliku da svoje sklonosti predstave široj publici i da se povežu sa kolegama iz regije. Samim time promovira se više grana umjetnosti, od likovne, preko scenskih, do muzike i arhitekture. Objedinjavanjem prirode i umjetnosti, stvorili smo upotpunjenu cjelinu jednog festivala atraktivnog za ljude svih uzrast.

>> OVE GODINE OČEKUJU VAS: Performansi, kreativne radionice, pozorišne predstave, muzički nastupi, prezentacija radova Umjetničke kolonije, te završni događaj koji će se nastaviti do duboko u noć! >>> STAY TUNED!

Fb event

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.