Javni poziv bibliotekama u BiH za učešće u obilježavanju “Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u BiH 2020”

Obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u Bosni i Hercegovini 2020 na Univerzitetu u Sarajevu se realizira kao nastavak aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) – „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services “ (Umrežena biblioteka – službe podrške: Modernizacija biblioteka u zemljama Zapadnog Balkana kroz razvoj osoblja i reformu bibliotečkih usluga).

📍

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) – partneri iz Bosne i Hercegovine će 30. oktobra 2020. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotečkih usluga i uopće, informacijskih i bibliotečkih nauka, te smatramo da je vaše učešće od izuzetne važnosti za realizaciju ovih aktivnosti.Pomenute aktivnosti će se paralelno odvijati i u Mostaru, te Bihaću, gdje su partneri u realizaciji LNSS projekta, Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać, te Sveučilište u Mostaru.

➡️Ukoliko želite postati biblioteka-partner u obilježavanju Nacionalnog dana možete se obratiti na e-mail nadina.grebovic-lendo@ff.unsa.ba.

Krajnji rok za prijavu je 8. 10. 2020.

hocu.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.