Intervju sa predsednicom odbora za ljudska prava, Novi Pazar, Semihom Kačar

Intervju vodio : Slobodan Martinović

1. Kakva je trenutna zdravstvena situacija u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru?

Trenutna situacija u N. Pazaru je i dalje teška, mada bih mogla da kažem da je za nijansu bolja nego u nekoliko prethodnih dana. Naravno, ovo je subjektivno viđenje, budući da u zvanične podatke i dalje svi sumnjamo. Naime, veliki broj zaraženih sa lakšim simptomima leči se kod kuće i ne testira se.

Situacija u Tutinu je svakim danom sve gora i gora, a zdravstveni radnici iz ovog grada ističu da se osećaju kao da su prepušteni sami sebi i napušteni od svih.

U Sjenici je, za sada, situacija nešto lakša, ali sa tendencijom pogoršanja stanja. Sramno je i nedopustivo ponašanje direktora užičkog Zdravstevnog centra koji je naredio da dvojica pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom budu vraćena u Opštu bolnicu u Sjenici, gde su preminuli odmah nakon povratka.

2. Šta je najpotrebnije?

U sva tri grada, najurgentije su potrebni lekari i drugo medicinsko osoblje, kao i smeštajni kapaciteti zbog velikog broja obolelih. Takođe, u Tutinu i Sjenici, potrebni su i medicinski aparati, oprema i druga medicinska sredstva.

3. Koliko su izbori promenili političku situaciju u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru?

Da bih odgovorila na ovo pitanje, najpre, treba da sačekamo da izbori budu završeni i objavljeni konačni rezultati. Očekujem da politička situacija neće biti promenjena u znatnoj meri. Naime, niko u ovim gradovima nije osvojio apsolutnu većinu u lokalnim skupštinama, tako da nam sledi formiranje postizbornih koalicija.

Centar za istraživanje u politici Argument
www.bitovik.org.rs

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.