Humanitarni bazar “Dobre volje” za Mehu

Naredni humanitarni bazar Dobre volje je u subotu, a svrha je pomoć za Mehu Šabića pa vas molimo da podijelite informacije.

Humanitarni bazar “Dobre volje” održat će se u subotu 11.08.2018. godine u Pomozi.ba prostorijama na Čengić Vili (dr. Fetaha Bećirbegovića br.8) u terminu od 10:00 do 16:00 sati.

Kao i svaki put do sada, cijene će biti simbolične, počevši već od 0.50 KM.

Meho je dječak čije je tijelo u potpunosti izgorilo. Dječak čije je srce bilo prestalo da kuca. Dječak koji je imao samo 1% šansi za preživljavanje. Ali mali beton se Božijim određenjem pridigao i sad je tu, sa 1% na 100%.

Nakon godinu dana borbe, 90 narkoza i 10 teških operacija, Meho prelazi u narednu fazu liječenja. Prioritet je sada osposobiti obje šake, a također uraditi operacije vrata i uha. Kod ovakvih povreda oporavak traje godinama, ali idemo korak po korak. Meho liječenje nastavlja u Istanbulu, a troškovi će ići do 50.000 eura, tako da mu je podrška svih nas više nego potrebna.

Još jednom ćemo zamoliti za podjelu linka, a pomoći se može i pozivom na humanitarni broj 17007.

Pored toga što na bazaru možete kupiti interesantnih stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, također možete i donirati sve ono što vam ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima. Na taj način se od stvari koje nam stoje i često smetaju napravi nešto korisno i pomaže se onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Više informacija: https://www.facebook.com/events/2059721274338374/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.