Govor tijela glasniji od deranja

Govor tijela ‘govori ‘glasnije od riječi – evo koji su znakovi da se nekome ne sviđate. Prvi znak odmah možemo primijetiti kod kontakta očima i do njega dolazi nesvjesno.

Sljedeći put kada imate osjećaj da se nekome ne sviđate, pogledajte njegov govor tijela – koji često govori glasnije od riječi.

Postoje određeni znakovi i govor tijela koji ne možemo kontrolirati – a otkriva tko nam se sviđa, a tko ne, ako ih znamo “pročitati”.

Joe Navarro, bivši agent FBI-ja i stručnjak za govor tijela te autor knjige “Rječnik govora tijela”, objašnjava za The Independent da postoje jednostavni tragovi koje moramo tražiti kako bismo potvrdili da nas, na primjer, naš kolega ne voli.

Prvi znak odmah možemo primijetiti kod kontakta očima i do njega dolazi nesvjesno. “Naše zjenice se skupe kada vidimo nešto što nam se ne sviđa, a prošire kad mislimo da je nešto lijepo. Nad time nemamo kontrolu.”

Nisu oči jedina stvar koja nas izdaje – i stopala se ponekad “urote” protiv nas i pokazuju kad nam se netko ne sviđa.

“Noge rijetko kontroliramo, ali kad vidimo nekoga s kim smo imali problema, možemo ih ljubazno promatrati, ali naše noge će se instinktivno usmjeriti u drugi smjer”, rekao je Navarro.

Položaj, kada vas netko gleda u lice, ali skrene noge i torzo od vas, ukazuje na nelagodu. Drugi znakovi su “stiskanje usnica i zubiju, usnica, jezikom dodirujete obraze i odirujete vrat, pogotovo prednji dio vrata “, sve su to znakovi da je nešto pogrešno.

Zato drugi put kad pričate s nekim, obratite pažnju na te male tragove.

metro-portal.hr

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.