Fundamental Freedoms Film Festival

Prvi Filmski festival osnovnih sloboda (Fundamental Freedoms Film Festival 4F) pod pokroviteljstvom Internacionalnog Burč univerziteta (International Burch University).

Na festivalu će se prikazivati kratki dokumentarni filmovi amaterske i profesionalne produkcije na temu osnovnih prava i sloboda, a posjetitelji će moći prisustvovati i nizu radionica i panel diskusija na teme produkcije, režije i promocije kratkih filmova

Prvi Filmski festival osnovnih sloboda će se održati 8. i 9. decembra na Kampusu Internacionalnog Burč univerziteta (Francuske revolucije bb, Sarajevo).

Revijalni dio festivala će uključivati prikazivanje deset dokumentarnih filmova koje su producirale različite lokalne, regionalne i međunarodne nevladine organizacije uključujući Balkansku istraživačku mrežu (BIRN), Forum ZFD, Centar za postkonfliktna istraživanja (PCRC), Schüler Helfen Leben i mnoge druge. Prikazivanju ovih filmova će moći prisustvovati svi učesnici i posjetitelji festivala

Na festivalu će se također održati i takmičenje kratkih amaterskih dokumentarnih filmova na teme zaštite i promicije ljudskih prava i osnovnih sloboda.

– Email: 4f@ibu.edu.ba
– Web stranica: https://4f.ibu.edu.ba/
– Facebook stranica: Fundamental Freedoms Film Festival (@fffilmfestival)
– Instagram: @4ffilmfestival (https://www.instagram.com/4ffilmfestival)

Više informacija: https://www.facebook.com/events/502083793534282/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.