Nakon 15 operacija i 19 teških mjeseci, dječak Meho Beton istrčao trku „Za nekoga sa autizmom“

Dječak Mehmed Šabić bh. javnosti poznat je kao Meho Beton i jer je prije nekoliko godina doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru, a doktori su mu davali jako male šanse za oporavak. Nakon liječenja i uz pomoć dobrih ljudi, jučer je dokazao da je sa razlogom dobio ovaj nadimak.

Prethodno je izdržao 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao.

Nakon svega, vratio se u školu i završio sedmi razred.

Jučer je istrčao humanitarnu trku „Za nekoga sa autizmom“, a sav prikupljeni noavc u trci bit će iskorišten se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra „Mali svijet“.

– Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka… A danas.Danas je Meho Beton trčao za Mali Svijet, rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječje trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj ima srce od kamena…Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja! – napisao je Vedad Pašić na svom Facebook profilu.

(Interview.ba)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.