Deveta Galerija volonterizma: bh. učenici proveli preko 70.000 sati u volonterskim aktivnostima

U prostorijama Hotela Hills Ilidža, u četvrtak 05.12.2019. godine sa početkom u 12:00 sati otvaramo našu devetu Galeriju volonterizma – završnu manifestaciju projekta „Volontiranje je cool!“.  Galerijom volonterizma želimo obilježiti Međunarodni dan volontera i promovisati doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri  dali  razvoju lokalnih zajednica. Na manifestaciji će učestvovati oko 400 volontera koji će predstavljati svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko-neretvanski kanton, Zapadnohercegovački kanton, Bosansko-podrinjski kanton i Srednjobosanski kanton.

Cilj manifestacije je omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažmanuzajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad. Volontere projekta „Volontiranje je cool!“ podržavaju predstavnici lokalnih vlasti, javne institucije, lokalne kompanije, ali i međunarodne organizacije poput Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Želimo istaći da smo ove godine, zajedno sa partnerima projekta, za škole obezbijedili nagrade u iznosu preko 100.000 KM.

Na manifestaciji „Galerija volonterizma“ očekujemo i predstavnike nadležnih Ministarstava obrazovanja, općinskih vlasti, predstavnike UNICEF-a, predstavnike Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini kao i mnoge druge sponzore i prijatelje projekta.

Učenike i druge zvanice pjesmom će volonterski obradovati Neno Murić i Fatmir Sulejmani.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.