Devet psiholoških trikova uz koje ćeš biti pozitivnija osoba

Sigurno ste čuli za onu: Što zračiš, to i privlačiš! Pozitivne osobe šire dobre vibracije, vesele su i nasmijane, pa čak i onda kada im nije sve ružičasto. Pisac, javni govornik i urednik Jeff Haden otkriva devet jednostavnih psiholoških trikova šarmantnih osoba, uz koje ćete i vi zasigurno postati jedna od njih.

1. Ne bojati se izgubiti

Pozitivne osobe ne boje se izgubiti u nečemu, ne inzistiraju na tome da u svemu budu najbolje. Jasno govore u čemu su dobre, a u čemu nisu. Priznaju svoje mane i ne srame ih se.

2. Veseliti se susretu s drugim osobama

Kontakt očima, osmijeh, geste, pokreti. Susret s osobom mnogo govori o vama, pa pozitivne i šarmantne osobe znaju pokazati svoje veselje na pravi način.

FOTO: Pixabay

3. Tražiti nešto zajedničko s društvom u kojem se nalazite

Dok je nekim osobama omiljena aktivnost u društvu na svaku izjavu druge osobe reći nešto suprotno te na taj način širiti negativnost, karizmatične osobe sa svakim društvom nastoje naći nešto zajedničko, oko čega će se složiti i o čemu će razgovarati.

4. Koristiti se dodirom

Zagrljaj, topli stisak ruke ili tapšanje po ramenu, ponekad mogu reći više od 1000 riječi. Pozitivne osobe to znaju i zato koriste svaku prikladnu priliku kako bi s osobom s kojom razgovaraju ostvarili kontakt.

FOTO: Pixabay

5. Biti dobar u gestikulaciji i ekspresiji lica

Postoji mnogo načina na koji se može ispričati neka priča. Šarmantne osobe znaju jasno dočarati svoje emocije pravilnim gestikulacijama i izrazima lica, koji pobuđuju interes kod osoba kojima ih pričaju.

6. Ne bojati se ponekad izgledati šašavo

Opušteni trenutci u kojima se glupirate ne moraju biti izraz slabosti ili nedovoljne intelektualnosti. Ponekad je dobro u potpunosti se opustiti i ne misliti kakav ćete dojam ostaviti, malo ludiranja uvijek dobro dođe.

7. Biti dobar u postavljanju pitanja

U razgovoru postavljaju mnogo pitanja kako bi saznali što više o vama. No potom kažu sve to i o sebi. Na taj način ostvaruju prisnost sa sugovornikom i povjeravaju mu se, ali i saznaju mnogo toga o njemu.

FOTO: Pixabay

8. Uvijek pamtiti imena

Čak i nakon jednog susreta šarmantne osobe, kako smo ih ovdje nazvali, zapamte imena. Kada ponovno susretnu tu osobu, oslove ju imenom, čime joj daju na važnosti i odmah ostavljaju pozitivan dojam u njenim očima.

9. Slušati više, pričati manje

I možda upravo tu leži tajna – danas je tako potrebno biti osoba koja zna slušati, a ne samo pričati o sebi i čekati da se pohvališ najnovijim postignućima.

Riječ je o osobinama koje svi nosimo u sebi, ali koje nam je tako lijeno pokazati. Ključ leži samo u otvorenosti, opuštenosti i osmijehu. Također, znati slušati sugovornika i pridavati mu važnost ključni su za gradnju pozitivnih odnosa s osobama u okolini, kao i gradnji boljih vas.

hocu.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.