Curica (5) platila obroke u školi za čak 123 djece koja nemaju novca

Foto: Twitter

PETOGODIŠNJA učenica osnovne škole u gradu Vista u Kaliforniji prikupila je dovoljno novca da plati dug za školske obroke čak 123 učenika u njezinoj školi, prenosi CNN.

Katelynn Hardee, učenica predškolskog programa u osnovnoj školi Breeze Hill, načula je da njezini roditelji pričaju o financijskim poteškoćama s kojima se učenici suočavaju.

“Počela je postavljati puno pitanja i pokušala sam joj objasniti da ponekad ljudi nemaju toliko sreće i da moramo pokušati biti ljubazni i pomoći kada možemo”, rekla je njena majka Karina Hardee.

Prodavala kakao i kolače

Tako je Katelynn odlučila 8. prosinca postaviti štand i tijekom cijelog dana je prodavala kakao, kolače i jabukovaču. Katelynn i njezina mama donirale su prikupljenih 80 dolara na račun više od 100 učenika u njezinoj osnovnoj školi.

Djevojčica je to učinila nadajući se da će i drugi učenici moći sebi priuštiti ručak i užinu.

“Kada to nije slučaj, krule im crijeva”, opisala je Katelynn.

#Svi su vrlo ponosni i sretni, i sada mnogi drugi učenici već smišljaju načine kako i oni mogu pomoći”, rekla je ravnateljica škole Lori Higley.

“To pokazuje da jedan mali, ljubazni čin petogodišnjakinje može biti velik i pokrenuti mnogo toga”, dodala je.

Sljedeći Katelynnin cilj je prikupiti dovoljno novca da isplati ne samo obroke učenika iz njezine, nego i iz mnogih susjednih škola. Da bi joj pomogli u novoj misiji koja je dobila i svoj hashtag #KikisKindnessProject, drugi učenici i osoblje njezine škole u subotu će otvoriti veliki štand i prodavati kakao i peciva kako bi prikupili što više novca.

A nakon što svi računi u cijelom okrugu budu isplaćeni, Katelynn će prikupljenim novcem podržati školske programe koji bi u suprotnom bili ugašeni zbog smanjenog proračuna.

“Smisao je u ljubaznosti. Posebno u ovo vrijeme praznika jer kada uzmemo u obzir sve što se događa u svijetu, potrebno nam je malo više ljubaznosti”, rekla je Hardee.

(Index)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.