Beč: Kako zabaviti djecu za vrijeme koronavirusa?

Provesti većinu dana kod kuće i ograničiti socijalne kontakte veliki je izazov, pogotovo za djecu, porodice i mlade. Bečka organizacija za djecu i mlade WienXtra sastavila je bogat program i mnoštvo informacija na temu svakodnevnog boravka u kući.

Naime, organizacija na svojoj stranici nudi upute za rukotvorine, preporuke za knjige, radio igre i filmove, igre sa kartama i klikerima ili igre koje pospješuju motoriku djece. Na portalu www.wienXtra.at se nalazi i popis linkova koji se tiču jednostavnih eksperimenata sa sastojcima dostupnim u svakom domaćinstvu. 

Dječije kino “cimenagic” u sklopu portala objavljuje memori igrice i križaljke uz različite filmove kako bi se i zajedničko gledanje filma moglo učiniti aktivnijim ili preoblikovati u veliku mozgalicu.

Tu su i preporuke kako organizovati vježbanje za djecu kod kuće. Kratki videi na https://bit.ly/3adnXg1 prikazuju maskotu “Holli”, koja vježba prema kretnjama različitih životinja.  

Zajedno sa jugendinfowien.at napravili su i vodič za mlade kako bi za vrijeme pandemije naučili razlikovati lažne vijesti od pouzdanih izvora informacija. 

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.