Radionice za voditelje grupa podrške u odgojno-obrazovnim institucijama

Danas, 11.02.2021., su počele radionice za voditelje grupa podrške u okviru projekta općeg obrazovanja (TABLA) financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi Save the Children u suradnji sa Udruženjem Mreža za izgradnju mira. Radionice će se održavati dvotjedno, u četiri termina po odabiru polaznika, a cilj im je da pripreme grupu od pedesetak odgojno-obrazovnih djelatnika (najčešće su to pedagozi i psiholozi) za vođenje grupa podrške u ustanovama u kojima rade. Ovdje se ne radi o psihoterapiji nego o dobrovoljnim, neformalnim grupama za samopomoć koje bi, u nedostatku institucionalizirane podrške, trebale pružiti oslonac i razumijevanje školskom osoblju.

Obuka će se odvijati u pet ciklusa, trajat će dva i po mjeseca a nakon nje će psihologinja Miroslava Marjanović iz Save the Children nastaviti pružati mjesečnu supervizorsku pomoć voditeljima grupa čiji će se sastanci održavati u Kantonu Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Cilj projekta TABLA je povećanje efektivnosti i efikasnosti obrazovnog sistema koji će doprinijeti razvoju vještina kritičkog razmišljanja, kao i kompetencija koje će biti primjenjive u daljem procesu obrazovanja i na tržištu rada. Aktivnosti obuke provodi Save the Children u suradnji sa Udruženjem Mreža za izgradnju mira.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.