Aplicirajte za dodjelu sredstava za “Monitoring i izvještavanje o korupciji u odabranim sektorima”

Aplicirajte za dodjelu sredstava za “Monitoring i izvještavanje o korupciji u odabranim sektorima” (II ciklus grant programa)
Cilj programa malih grantova je pružanje podrške projektima monitoringa, prikupljanja i obrade podataka o strateškim antikorupcionim dokumentima i njihovoj implementaciji u organima javne uprave, javnim ustanovama, institucijama i preduzećima u BiH, sa fokusom na lokalni nivo

Centar za razvoj medija i analize (CRMA) kao nositelj i INFOHOUSE kao glavni partner programa Antikorupcijska mreža u BiH – ACCOUNT, koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), pozivaju sve zainteresovane članice Mreže ACCOUNT da podnesu prijedloge projekata usmjerenih na aktivnosti monitoringa i izvještavanja o korupciji u oblastima: javne nabavke, zaštita zviždača, zapošljavanje u javnom sektoru, zdravstvo i obrazovanje.

ACCOUNT će dodijeliti sredstva za aktivnosti usmjerene na monitoring, prikupljanje i obradu podataka o strateškim antikorupcionim dokumentima i mehanizmima, te njihovoj implementaciji u organima javne uprave, javnim institucijama i ustanovama i javnim preduzećima u Bosni i Hercegovini, sa fokusom na lokalni (općinski i kantonalni) nivo.

Cilj ove aktivnosti je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provođenje monitoringa, prikupljanja i obrade podataka o korupciji u odabranim sektorima.

ACCOUNT će dodijeliti sredstva za ukupno pet (5) organizacija članica Mreže za projekte provođenja monitoringa u sektorima: javne nabavke, zviždači, zapošljavanje u javnom sektoru, zdravstvo i obrazovanje. Maksimalan iznos sredstava po jednom grantu je 7,000 $ i biće dodjeljen članicama Mreže koje dostave najbolje prijedloge, čime dobijaju i status liderskih organizacija u monitoring timovima. Drugi ciklus finansiranja će biti dodijeljen za period od šest mjeseci, sa početkom izdavanja  sredstava najkasnije početkom jula 2017. i završetkom u decembru 2017. godine. Sredstva će biti dodijeljena putem konkurentnog procesa.

Poziv ostaje otvoren tri sedmice od dana objavljivanja: od 15.05.2017-02.06.2017. do 17 časova.

Preuzmite Aplikacioni obrazac i detaljno Uputstvo za apliciranje:

Aplikacioni obrazac

Uputstvo za apliciranje
Aplikacije, potrebna dokumentacija kao i upiti, dostavljaju se isključivo elektronski, na adresu [email protected]

Izvor: http://www.account.ba/novost/10220/aplicirajte-za-dodjelu-sredstava-za-monitoring-i-izvjestavanje-o-korupciji-u-odabranim-sektorima-ii-ciklus-grant-programa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


unesite broj *